Maasai camp - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Trudy Ruiten - WaarBenJij.nu Maasai camp - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Trudy Ruiten - WaarBenJij.nu

Maasai camp

Door: trudy

Blijf op de hoogte en volg Trudy

15 Juli 2007 | Tanzania, Arusha

Geweldig deze laatste dagen! Heerlijk relaxen op een leuke campsite. Gister hebben we(zoals je mss al hebt gelzen op onze gezamelijke weblog) het weeshuis opgeknapt. Het grijze gebouw hebben wij omgetoverd in een leuk vrolijk tehuis, met veel dieren en kleuren op de muren. Vandaag hebben we weer een sportdag gehad, en smiddags Hotel Rwanda met zn allen gekeken. Dit was wel heftig (ook omdat we tijdens het kijken last hadden van een kleine aardbeving) maar vooral voor een paar tanzaniaanse kinderen, die halverwege even naar buiten zijn gegaan. Maar toch denk ik dat dit zinvol is geweest voor ons voor morgen, want dan gaan we eerst naar de Tinga-Tinga shop, en om 12 uur (maar zal wel gewoonlijk weer later worden; tanzaniaanse tijd ;) ) naar het Rwanda Tribunal hier in Arusha. We zijn erg benieuwd, en hebben nu eigenlijk nog geen idee wat ons te wachten staat. Verder nog wat interviews en als afsluiting een Zweeds loopspel. Dit in 2 tallen, zo snel mogelijk vragen beantwoorden over van alles en nog wat, bijvoorbeeld een vraag hoeveel kleuren de Tanzaniaanse vlag heeft (3, want zwart is geen kleur ;) ). Een leuke gezellige dag! Morgen dus Tribunal en vanaf 4 uur, hier op de campsite een afscheidfeest. iedere crew doet een eigen stukje, wij met gezondheid willen in 2 gemengde groepen in een toneel stukje laten zien hoe iemand met malaria behandeld wordt, enerzijds op traditionele maasai medical herbs en anderzijds een typisch nederlandse wijze, met veel stress en drukte. Wordt vast erg gezellig :)!
En dan ons klaar maken om dinsdag nog wat laatste inkoopjes te doen en smiddags naar een hotel te gaan waar we een lunch aangeboden krijgen. 3 uur van te voren inchecken, en dan zit onze reis er alweer bijna op!
Dan lekker naar huis, om jullie alle verhalen te vertellen, en na te genieten van deze 3 enorm leerzame (het doel van de Xplore reis, de Tanzaniaanse cultuur te leren kennen) maar ook vooral ook indrukwekkende en gezellige weken te vertellen!

Tot snel, liefs en een dikke kus
Trudy en Hilde

• 15 Juli 2007 - 21:42

Henk:

Hey girly's,

Nou nou zeg dat is echt super snel gegaan daaro, nou alweer bijna naar huis. Oh ik ben echt super benieuwd hoe dat Rwanda Tribunal is. Ik heb eindelijk een autotje dus k kan zo ff langsrijden :) kunnen we ff lekker bijpraten. Nou genietse nog effe die laatste paar dagen. voorzichtig!!!

kusssieeessss voor jullie!!!!

• 18 Juli 2007 - 12:46

Myrthe:

ik heb net 4 boterhammen met chocopasta gegeten en het was enorm suuuuper te gek :D:D:D:D:D
    rust nu maar lekker uit!! xxxx